Ambachten

Contact

Bestaande sieraden aanpassen

Sieraden kunnen op vele manier worden aangepast naar uw eigen wens. Bekijk al onze bewerkingstechnieken voor meer informatie hierover. Voor meer voorbeelden zie mijn portfolio. 

Bekijk meer

Gedenksieraden

Een herinnerings- of gedenksieraad is een sieraad waarin iets van een dierbare wordt verwerkt. Zoals bijvoorbeeld as, haar, tand of een vingerafdruk.

Van u of uw dierbare kan ik uw eigen goud omsmelten naar draad of plaat. Waarvan ik voor u een speciaal sieraad kan vervaardigen. Of ik kan het door u ingeleverde goud direct afgieten in het door u gekozen uiteindelijke ontwerp. 

Om een stukje grafsteen (als de steen hard genoeg is) te slijpen en in een sieraad te verwerken.

Een herinneringsdiamant is een van as gemaakte diamant of een diamant waarin een aantal haren geplaatst worden. Voor informatie over deze diamanten vraag bij mij een folder aan of kijk op www.lifegem.nl.

Tot de extra mogelijkheden behoort het verkrijgen van een uitgebreide foto reportage waarin u ziet hoe het door u aangeleverde materiaal van uw dierbare tot uw sieraad wordt verwerkt.

Bekijk meer

Trouwringen

Edelsmid Frentz heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van ringen en trouwringen.

Kiest u voor een trouwring dan kan deze compleet naar eigen wens gemaakt worden in diverse prijscategorieën en metalen, zoals geel-, wit- of rood goud, platina, palladium, titanium en staal.

 Bekijk meer

Zetten van stenen

Dit is een veel omvattende techniek om stenen, parels en andere materialen in of op metaal vast te zetten.

Bekijk meer

Graveren

Er zijn verschillende technieken beschikbaar om te graveren.

Bij een vaak gebruikte techniek wordt er met een punt door een mal heen gegaan waarbij dit tegelijkertijd in verkleinde vorm met behulp van diamantstift in het sieraad wordt gekrast, dit kan zowel hand- als computergestuurd plaatsvinden. 

Met behulp van een laser kan er materiaal uit het sieraad worden weg gelazerd waardoor er een gravure ontstaat.

Een handgravure wordt gemaakt met behulp van stekers die materiaal weg steken waardoor lijnen en verdiepingen ontstaan. Er zijn verschillende lijnen te maken door variatie in diepte en houding van de steker. De gravures die hiermee worden gemaakt zijn dieper en duidelijker in vergelijking met de bovengenoemde technieken.

Bij het maken van een handgravure kan gebruik worden gemaakt van een gravomax, hierbij pulseert de steker waardoor er minder kracht gebruikt hoeft te worden voor het maken van de gravure.


Bekijk meer

Reparaties

U kunt een afspraak maken voor een reparatie dit kan zowel in mijn atelier als ook op een door u gekozen locatie, zoals bij u thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Indien een andere locatie uw voorkeur heeft, dan dient u rekening te houden met reiskosten deze betreffen €0,25/km vanaf mijn atelier tot u en v.v.

De reparatie en levering valt onder de voorwaarden vastgesteld door de Vereniging van Goud- en Zilversmeden, vastgelegd bij de arrondissementsrechtbank te s-Gravenhagen. Een kopie hiervan is verkrijgbaar op aanvraag.

Bekijk meer

Workshops / Cursussen

U zult verrast zijn over uw eigen creativiteit en kunnen, als u aan het eind van de dag / middag met een mooi en draagbaar zilversieraad naar huis gaat.

Het is verstandig vooraf een idee te hebben betreffende wat u wilt maken tijdens de workshop. Dit bespaart u kostbare tijd tijdens de workshop zelf.  U kunt bijvoorbeeld een door u gekozen afbeelding digitaal meenemen om deze snel gemakkelijk over te zetten op een plaatje zilver.

Bekijk meer