Trouwringen workshop


Contact

Atelier in Heijen
Bewerken van edelmetalen

De traditie van het uitwisselen van trouwringen kan terug gevoerd worden naar de oude Romeinen en Grieken. De trouwring wordt uitgewisseld als teken van huwelijkstrouw, waarbij de ring als cirkel geen begin en geen eind heeft. 

Hoe bijzonder is het om je eigen ringen te ontwerpen en zelfs nog een stap verder te zetten en ze zelf te maken onder de goede begeleiding van een edelsmid.  

Hoe gaat dit in zijn werk, allereerst is het van belang om de wensen rondom te trouwring te bespreken zodat er een ontwerp gemaakt kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan het ontwerp op zich, maar ook de gebruikte materialen, breedte, wel of geen stenen etc. Als (basis)materiaal is het ook (deels) mogelijk om oude sieraden te gebruiken. Na het maken van het ontwerp wordt er ook een prijsopgave gemaakt, uiteraard is dit voorlopig gezien er bijvoorbeeld verder in het proces gekozen kan worden voor het gebruik van o.a. andere stenen.

Indien u akkoord bent met het ontwerp en er voor kiest om de ringen zelf te maken dan wordt hiervoor een dag ingepland, de daadwerkelijke trouwringen workshop. Uiteraard kunt u altijd beslissen om de ringen te laten maken. Op deze dag is het basismateriaal beschikbaar of worden uw eigen oude sieraden als basismateriaal gebruikt. Onder deskundige begeleiding gaat u aan de slag met het maken van uw eigen trouwringen. Indien er meer specialistische technieken noodzakelijk zijn dan zal dit door mij worden overgenomen. Gedurende deze dag zal er worden gezorgd voor koffie/thee met iets lekkers en een lekkere lunch. Na de workshop zal ik uw ringen afwerken, stenen zetten en graveren (naar wens).

Na het afwerken plannen we een nieuwe afspraak voor het ophalen van de ringen. 

De kosten voor het maken van uw eigen trouwringen bestaan uit de kosten voor de trouwringen zelf, welke geheel afhankelijk zijn van uw ontwerp en de gebruikte materiaal, en de kosten voor de workshop.  

Uiteraard blijft het ook mogelijk om uw trouwringen na de ontwerpfase door mij te laten maken. 


Voor inspiratie zie portfolio.